Geselecteerde filters
Filters wissenWoonplaats
Woonplaats
Projectfase
Koop of huur
Prijs
Huurprijs
Woonoppervlakte
Perceeloppervlakte
Nieuwbouw Reuver
Er zijn geen projecten gevonden met je zoekopdracht. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe projecten in Reuver
Reuver (Limburgs:De Ruiver, in Reuver = Oppe Ruiver) is een Noord-Limburgs dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Beesel. Het heeft ongeveer 6.400 inwoners, met een bevolkingsdichtheid van 765 inw./km².
Reuver ligt tussen de Maas en de grens met Duitsland. Reuver wordt verder ontsloten door de A73 en de N271.
Reuver is toegewijd aan de H. Lambertus. De parochiekerk de gelijknamige Sint-Lambertuskerk van Reuver werd in 1878-1880 gebouwd naar ontwerp van architect Johannes Kayser. De huidige toren is onderdeel van die kerk. In 1907 werd de kerk in dezelfde stijl uitgebreid met wat nu de hoge middenbeuk is. In 1923 werd de kerk nogmaals met een westelijke zijbeuk uitgebreid door architect Jules Kayser. Hierdoor ontstond de huidige symmetrische driebeukige vorm.
In de nadagen van de oorlog werd de spits van de toren afgeschoten, en raakte de kerk beschadigd. In 1946-1947 werd de kerk hersteld, de toren werd voorzien van een korte noodspits met een kruis van houten balken. Pas in 1957 werd een nieuwe spits op de toren gezet, ongeveer gelijk aan de oorspronkelijke.
In en rond Reuver vindt men een typisch terrassenlandschap. Dit landschap trekt jaarlijks veel toeristen, die verblijven op nabijgelegen boerderijcampings of op het bungalowpark 'De Lommerbergen'. Jaarlijks is er in het eerste weekeinde van september de traditionele Reuverse kermis, waar het hele dorp op af komt. De brandweerkazerne aan de Kapellerweg is gebouwd in 1966. De brandweer van Reuver telt circa 23 spuitgasten. De bibliotheek in Reuver is onderdeel van de Groeibibliotheken Maas en Peel.
De omgeving van Ronkenstein is een beschermd dorpsgezicht.
Reuver beschikt over het treinstation Reuver. Hier stoppen elke half uur in beide richtingen de stoptreinen Nijmegen - Venlo - Reuver - Roermond.
Vanaf het station vertrekken ook drie buslijnen richting Beesel, Offenbeek, Bosdael, Venlo en Roermond. Zowel de bus- als treindiensten worden verzorgd door Veolia Transport.
Via een veerpont over de Maas is Kessel te bereiken.
Diverse metalbands als Epica, After Forever, MaYan, Trillium, Rage on Stage en Shtack komen uit Reuver.
Reuver en de gemeente Beesel waar het dorp onder ressorteert hebben diverse lokale radio- en televisiestations (gehad).
Op donderdag 7 november 2013 is Reuver (gemeente Beesel) in het nieuws geweest ivm een gijzeling aan de Zonnedauw. Bij dit gijzeldrama waren 2 doden en 1 gewonde te betreuren.
Roozendaelseweg
Gezicht op Kessel
Maas wandelroute
Station Reuver
Duitse grens Keulseweg
Heilig Hartbeeld voor het klooster